Σοκολατόπιτα στη στιγμή

Chocolate-pie fast

Έτυχε πρόσφατα να φάω σοκολατόπιτα. Καλά ήταν απίθανη! Η διαφορά είναι πως είχε επικάλυψη μαύρης σοκολάτας. Από που ειναι; ρώτησα τη φίλη. Πάντως ήταν παραγγελία, γιατί έγραφε με άσπρη σαντιγύ Χρόνια Πολλά στον εορτάζοντα του οποίου ήμασταν καλεσμένοι. Και του χρόνου του ευχηθήκαμε, τρώγοντας την υπέροχη σοκολατόπιτα στο τέλος του δείπνου. Για μια ειδική περίσταση όπως αυτή ήταν το τέλειο επιδόρπιο.

Σοκολατοπιτα - γρηγορη
Υλικά:
  • Βιτάμ 1
  • Αυγά 5
  • Βανίλια 1
  • Ζάχαρη 2 φλιτζάνια τσαγιού
  • Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού
  • Κακάο 3/4 φλιτζανιού τσαγιού
  • Κονιάκ 1/2 φλυτζανιού καφέ
  • Μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ 1 κουταλιά της σούπας
  • Νερό ζεστό 1 φλιτζάνι τσαγιού
    Οδηγίες
    1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη να λιώσει σε χαμηλή φωτιά, το κακάο και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά. Από αυτό το μείγμα κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού στην άκρη. 
    2. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την βανίλια και τα ρίχνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. 
    3. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος μετρίου μεγέθους και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο ακριβώς για 18 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί το θέλουμε μαλακό). Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το περιχύνουμε με το μείγμα που είχαμε κρατήσει στο φλιτζάνι. Σερβίρεται ζεστή.

    Από chefoulis.gr

    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

    Ο Ντοστογιέφσκι στον κινηματογράφο - 8 ταινίες

    Σαμπεθάι Καμπιλής

    Ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος