Το πέταγμα στις συκιές

Erminio Lozzi Tapestry

Αν κανείς ταξιδέψει με κρουαζιερόπλοιο πρέπει να προσέχει τα διακοσμητικά. Στις καμπίνες, στην τραπεζαρία, στο σαλόνι, στο χώρο υποδοχής. Στο πλοίο World Renaissance της Ηπειρωτικής - (δεν υπάρχει πια), υπήρχαν ωραιότατες ταπισερί δια χειρός Erminio Lozzi. Παρίσταναν το πέταγμα πουλιών ανάμεσα σε συκιές.
Τα πουλιά μπορεί να ήταν περιστέρια - καθώς συμβολίζουν το καλό νέο, την αθωότητα, τη γρηγοράδα. Στο πλοίο συμβόλιζαν τα πουλιά που φέρνουν πάντα το καλό νέο στον ταξιδιώτη —δηλαδή τις ωραίες εντυπώσεις, από το ταξίδι ανάμεσα σε γη και θάλασσα.

Συνήθως ο ταξιδιώτης δεν παρατηρεί αυτές τις διακοσμητικές παραστάσεις στο πλοίο. Το νου του κλέβουν περισσότερο τα φαγητά, το αδιάκοπο πήγαιν' έλα των γκαρσονιών στην τραπεζαρία, η βιασύνη να ετοιμαστεί για να βγει απ' την καμπίνα, να πάει στην τραπεζαρία, στη στεριά, μόλις φθάσει το πλοίο σε λιμάνι ή στην κλεισμένη εκδρομή.

To στυλ του Lozzi, ήταν αφηρημένα σχέδια με χρώματα ζωηρά - τυρκουάζ, κεχριμπαρί,, κίτρινο, πράσινο του αβοκάντο. Μεταμόρφωναν ένα κομψό αλλά κάπως ψυχρό γαλλικό περίγυρο με μια ζεστή μεσογειακή νότα - εναρμονισμένη με το πνεύμα της Μεσογείου τους τοίχους της τραπεζαρίας.

Η δουλειά που επέζησε του Erminio Lozzi μετά τη διάλυση του World Renaissance, ήταν οι τρεις μεγάλες ταπισερί με τα πουλιά και μια μικρότερη με λουλούδια. Οι ταπισερί πωλούνται από τον αρμόδιο της διάλυσης.

💦 Προσαρμογή από midshipcentury.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ντοστογιέφσκι στον κινηματογράφο - 8 ταινίες

Σαμπεθάι Καμπιλής

Ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος