Πουτίγκα ψωμιού με ρούμι και σταφίδες

Bread Pudding with Rum sauce
Καλάθι αγορών:

Βούτυρο ανάλατο Ζάχαρη άχνη
Ζάχαρη
Βανίλια Μοσχοκάρυδο ξύσμα
6 αυγά
Γάλα
Σταφίδες
Καρύδα ξύσμα Γαλλικό ψωμί
Κρέμα γάλακτος Ρούμι μαύρο
Αυτό το γλυκό είναι για όσους αρέσει ο μπαμπάς με ρούμι ή αλλιώς πως baba au rum! Βασισμένο στο γαλλικό ψωμί και τις σταφίδες με το άρωμα του ρουμιού, είναι ένα γλυκό τύπου κέικ που οπωσδήποτε είναι και εύκολο στην παρασκευή του

Υλικά: Για το σκεύος: 57 γρ. ανάλατο βούτυρο, 113 γρ. ζάχαρη άχνη. Για το κέικ: Μισό κουταλάκι κανέλα, 2 φλυτζάνια ζάχαρη, μια πρέζα μοσχοκάρυδο, 1 κουτ. γλ. βανίλια, 4 αυγά συν 2 κρόκους, 946,5 ml. γάλα, μισό φλιτζάνι σταφίδες, 1 πακέτο (454 γρ.) 1 ή 2 ημερών Γαλλικό ψωμί  (ψωμί φόρμας) χωρίς την κόρα κομμένο σε φέτες μισού εκατοστού. Για το σιρόπι με το ρούμι: 57 γρ. ανάλατο βούτυρο, 113 γρ. ζάχαρη άχνη, 113 γρ. κρέμα γάλακτος, 1 κουτ. σ. μαύρο ρούμι.

Εκτέλεση: Αρχικά σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Επικαλύπτουμε το εσωτερικό της φόρμας με λίγο από αυτό το μείγμα και την τοποθετούμε στο ψυγείο. Σε ένα μεγαλύτερο σκεύος αναμειγνύουμε τα υλικά: κανέλα, ζάχαρη, μοσχοκάρυδο, βανίλια, αυγά και κρόκους και ανακατεύοντας ομογενοποιούμε το μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα, τις σταφίδες, το ξύσμα καρύδας, ανακατεύουμε να ενωθούν στο μείγμα. Τώρα προσθέτουμε τις φέτες γαλλικού ψωμιού ελαφρώς πιέζοντας τες μέσα. Αφήνουμε να εμποτιστούν 30΄ ανακατεύοντας πότε πότε. Αδειάζουμε στην προετοιμασμένη φόρμα ομοιόμορφα μην αφήνοντας τις σταφίδες στην επιφάνεια και καούν. Αναμειγνύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με το βούτυρο περιχύνοντας στην επιφάνεια. Τοποθετούμε στη σχάρα και ψήνουμε έως 45΄/ 50΄λεπτά στο επάνω μέρος του φούρνου.

Για το σιρόπι με το ρούμι, ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη (άχνη πάντα) και την κρέμα γάλακτος σε μικρό σκεύος σε μεσαία θερμοκρασία του ματιού κουζίνας. Προσθέτουμε το ρούμι και περιχύνουμε σε κάθε ατομικό πιατάκι στο γλυκό.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ντοστογιέφσκι στον κινηματογράφο - 8 ταινίες

Σαμπεθάι Καμπιλής

Ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος