Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο

Bit Rot
Bit Rot - Έκθεση '16 - '17 Μόναχο Museum Villa Stuck
Ο Douglas Coupland δανείστηκε τον τίτλο για το βιβλίο του από τον όρο που χρησιμοποιείται στην ηλεκτρονική ψηφιοποίηση για να περιγράψει την γρήγορη αποσύνθεση στην οποία μπορεί να περιέλθουν κάποια αρχεία. Το ίδιο μπορεί να συμβεί τόσο στην ψηφιακή όσο και στη διανοητική διαδικασία (entropy).

Ο τίτλος υποδηλώνει τρία πράγματα που δρουν παράλληλα: μια διεθνής έκθεση που ταξιδεύει, ο κατάλογος τω έργων της έκθεσης, διανθισμένα με μακροσκελείς ιστορίες και δοκίμια που προσπαθούν να εξηγήσουν τον αγώνα της ανθρωπότητας ενάντια σε μια όλο και περισσότερο ελλείπουσα συνειδητότητα.
Όπως στο Ίντερνετ, κι εδώ οι φόρμες αναμειγνύονται για να βγει το νόημα, ο στόχος τελικά του βιβλίου: μικρές ιστορίες που διαδέχονται εναλλάξ δοκίμια για όλες τις φάσεις της σύγχρονης ζωής. Το αποτέλεσμα βγαίνει ικανοποιητικό για τους θαυμαστές του Douglas Coupland που διψούν να μαθαίνουν τις σκέψεις και τις παρατηρήσεις του για τον κόσμο. Τρεις δεκαετίες δυνάμωσαν τον τρόπο γραφής και θεώρησης του, του κόσμου: κάθε σελίδα του Bit Rot έχει πνεύμα, έκπληξη και γοητεία.

Πρόκειται για μια συλλογή διηγημάτων συγκεντρωμένα σ' ένα τόμο 432 σελίδων στις εκδόσεις "Random House" Καναδάς 2016
Ο Καναδός διανοητής συγγραφεύς τα τελευταία 10 χρόνια έχει στραφεί προς την τέχνη και την τεχνολογία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ντοστογιέφσκι στον κινηματογράφο - 8 ταινίες

Σαμπεθάι Καμπιλής

Ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος