With Coconut Powder Intense

Με πλούσιο άρωμα καρύδας
Coconut cakeΚέικ Καρύδας 🧁

Τις προάλλες είχα βγει και πήρα τον κλασσικό καπουτσίνο και στο μπουφέ του καφέ, υπήρχε μια ωραία τουρτιέρα με φέτες κέικ. Διαβάζω από κάτω "κέικ καρύδας, 1,30 e". "Θα πάρω και το κέικ" λέω στην κοπέλα που ειρήσθω εν παρόδω ήταν εντυπωσιακή με πολύ ωραίο μακιγιάζ και εκτός αυτού ευχάριστους τρόπους. 

Μου έβαλε ένα τεράστιο κομμάτι που το έφαγα σιγά σιγά απολαμβάνοντας την ιδιαίτερη γεύση και άρωμα. "Θα φτιάξω κι εγώ" σκέφτηκα - αν και δεν θέλω να τρώω γλυκά, αλλά μια εξαίρεση μπορούσε να γίνει καθώς είχα λίγο βούτυρο στο ψυγείο από μια άλλη περίπτωση. Αγόρασα λοιπόν και ένα πακέτο ζάχαρη, αυγά υπήρχαν στο ψυγείο, καθώς και βανίλιες και μπέικιν - απαραίτητα για παρασκευή κέικ, καθώς είχα και αλεύρι.

Αυτό το κέικ είναι θαυμάσιο καθώς παρσπαλίζεται αφού βγει απ' το φούρνο με ένα απαλό σύννεφο σκόνης καρύδας, που το κάνει να μοιάζει σαν χιονισμένο. Πλούσιο λοιπόν αφράτο κέικ καρύδας και η αίσθηση για ένα ωραίο κέικ για τον καφέ βρίσκει την τέλεια ανταπόκριση της!

Υλικά

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 250 βούτυρο αγελαδινό
  • 4 αυγά ή 3
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ινδοκάρυδο
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν λεία σαν κρέμα. Ρίχνουμε σταδιακά ένα ένα τα αυγά. 

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking-powder. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τώρα μπορούμε να προσθέσουμε το ινδοκάρυδο αν δεν έχουμε βάλει τις βανίλιες. 

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε στους 170 για μισή ώρα μην ανοίγοντας για τα πρώτα 40 λεπτά τον φούρνο και στις δυο αντιστάσεις (+ αέρας). Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά με χαμηλωμένη στους 160 τη θερμοκρασία. Το βγάζουμε από το φούρνο δοκιμάζοντας τη στεγνότητα του με μια λάμα μαχαιριού που πρέπει να βγαίνει καθαρή. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να μη σκουρήνει πολύ η επιφάνεια του, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασια στους 150. Δοκιμάζουμε πάλι τη στεγνότητα του αν είναι εντάξει το βγάζουμε από το φούρνο. Χρόνος ψησίματος απαραιτήτως 1 ώρα για απόλυτα ψημένο κέικ Το αφήνουμε να σταθεί σε σχάρα, προτού το ξεφορμάρουμε περίπου ένα τέταρτο. Πασπαλίζουμε με άφθονο ινδοκάρυδο Προσθέτουμε σε λιγότερο από 250 βούτυρο, 4 κουταλιές λάδι καρύδας για έξτρα γεύση!

Καλή επιτυχία! 🍰

Οδηγίες, εικόνες πηγή: magyreuontas.blogspot.gr

😊... Και ένα σχετικό βιβλίο παρέα με τον καφέ: Γιάννης Ξανθούλης "Η εποχή των καφέδων" εδώ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ντοστογιέφσκι στον κινηματογράφο - 8 ταινίες

Σαμπεθάι Καμπιλής

Ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος